Annerledes tanker #8
10 Annerledes tips for å prestere bedre på jobben i 2022.
Skal du ombord på kontoret ditt etter to års fravær på grunn av Covid-19 eller sliter du med å fokusere på hjemmekontoret? Her er mine 10 Annerledes tips for å hjelpe deg med å prestere bedre.
English version on Medium.
1. Stasjonært arbeid
Hvis du jobber stasjonært ved et skrivebord, er det grunnleggende at du opprettholder forholdet 1:1 mellom sittende og stående. Dette vet du sikkert godt, men sikkert godt med en liten påminnelse. Mange er klar over hvordan de sitter, men sannheten er at veldig mange slurver også. En riktig stilling er viktig, men det er enda viktigere å være aktiv. Det er også lurt å variere mellom ulike arbeidsstasjoner mellom ulike oppgaver.
Tips: Ha et bevist forhold til tiden eller bruk en klokke.
2. Posisjonering av hodet.
Et aspekt som er lett å glemme er skjermens høyde foran deg. Den skal i det minste være på nesehøyde. Ergonomi refererer til rygg- og nakkeskader, men det er et annet tema du også må reflektere over. Forskningsbaserte funn av mobiltelefonbruk indikerer en tendens til økt vanndannelse i frontallappen, noe som kan føre til nedsatt hukommelse og kognitiv funksjon.
Tips: Når du ser ned, setter nevronene i hjernen i gang søvn og ro, men når du ser opp utløses våkenhet.
3. Dagslys.
Lys har en utrolig innvirkning på oss. Så sørg for at du utsetter deg selv for 20 minutter med dagslys hver dag. Det kan være utfordrende her i Skandinavia, men disse minuttene med sollys er ikke bare en sjenerøs dose vitamin D, men det har en positiv psykologisk innvirkning på deg.
Tips: Plasser deg der sollyset kommer inn på kontoret om morgenen. Få unna noen eposter eller ta en telefon om du føler at vi må vise at du er produktiv.
4. Musikalsk medvind.
Musikk er viktig. Ikke bare for å skape et hyggelig miljø i blide lag, men musikk får oss til å fokusere bedre og tenke mer omfattende tanker. For økt læringsevne, lytt til rytmer med en 40Hz. For å fokusere og løse problemer, mener forskere at slår med en lavere betafrekvens på 14-30Hz. Musikk uten vokal er å foretrekke, spesielt når du arbeider med problemløsende oppgaver.
Tips: Søk på Google etter frekvensbaserte beats. NRK Jazz er et fint alternativ.
5. Pust og pes.
Når vi blir født får vi et slag på baken, hiver etter luft og begynner å skrike. Når vi løper fort, har vi lyst på luft. Som mennesker inhalerer vi først, og deretter puster vi ut. Folk som er kjent med meditasjon eller kampsport vil nikke med hodet. Det er nå tilstrekkelig forskning til å argumentere for at bevisste pusteteknikker ikke bare vil forbedre din helse, men forbedre din evne til å prestere bedre.
1.) Før du puster inn, pust ut to ganger (tøm lungene).
2.) Du kan også snu denne teknikken med et bevisst sukk; dobbel pust inn gjennom nesen, pust ut via munnen.
Begge teknikkene blåser opp lungene igjen, avlaster CO2 og reduserer stress.
6. Reduser lesetid på skjerm.
Skal du lese lengre dokumenter er det å foretrekke å lese på papir enn på skjerm. Riktignok vil nok mange bedrifter ikke se mellom fingrene med økte printer kostnader; derfor kan det være verdt en liten investering i et reMarkable-brett.
Reduser tid på telefonen. En ny studie finner at lesing på telefoner svekker vår kognisjon og evnen til å fokusere.
Tips: Trykk på LESER i artiklene du leser på mobilen slik støy reduseres.
7. Sett av egentid til å dagdrømme.
Husk at det er lov å kjede seg på jobb, både som ansatt eller leder. Å kjede seg er avgjørende for å kategorisere arbeid, tømme hjernens skrivebord (frontallappen) og evnen til å tenke kreativt. Så neste gang lederen din spør deg hva du gjør - si at du kjeder deg. Må du forklare deg, kan du kanskje formidle denne teksten.
Tips: Diskuter dette på arbeidsplassen som organisasjon og team. Viktig at dere er en åpenhet.
8. Ta pauser.
Hjernen vår mangler maskinvaren for å holde fokus i mer enn 45 minutter. Når du tar pauser er det prekært at du ikke faller for fristelsen til å se på mobilen. Til informasjon er øynene en del av hjernen. Derfor er det viktig å hvile øynene i 5 minutter med 45 minutters mellomrom, helst ute.
Tips: Slå av funksjoner på mobilen eller benytt FOKUS funksjonene og tilpass dem etter behov.
9. Smil og vink.
Husk å smile og være tålmodig. Forskning viser at vår evne til å lære øker betraktelig når vi smiler. Samtidig har det en magisk effekt på menneskene rundt deg. Siden samarbeid avhenger av mennesker, husk at vi er intro og ekstroverte, territorielle, hybrider og nomader. Vær tålmodig med menneskene rundt deg. Målet kan være det samme, men de valgte veiene er forskjellige.
Tips: Start med å smile til deg selv.
10. Bevissthet.
Introverte har større behov for rolleskifter enn ekstroverte, men overganger anbefales på det sterkeste til alle. Pauser før møter er avgjørende. Optimalt sett ville det vært best om du gikk en tur ute. Pauser i løpet av dagen hjelper rollebytte, ikke bare ved start og slutt på arbeidsdagen.
Tips: Har du mulighet til å se dine kollegers kalendere? Vennligst unngå rygg-til-rygg-møter. Gi 30 minutter til å justere. Færre lange møter, og spør dere selv om det i det hele tatt er behov for å møtes. Øk i stedet hyppigheten av korte økter. Du kan også erstatte møter med workshoper med en tidsramme for å løse problemet, ikke diskutere det.